Vine, vine primăvara!

Vine, vine primăvara!

Da, vine primăvara şi ne bucurăm că Mărţişorul a rămas ferm între tradiţiile noastre, chiar şi în zonele urbane.

Mărţişorul ne face, an de an, să întâmpinăm primăvara cu generozitate şi cu zâmbetul pe buze.

Însă trebuie să ştim că mărţişoarele pe care le oferim celor dragi vorbesc nu numai despre preţuirea pe care le-o purtăm ci şi despre noi înşine, despre gusturile noastre, şi despre atenţia pe care o acordăm mediului înconjurător atunci când alegem un mărţişor.

Nu dorim să renunţăm la tradiţiile noastre dar nu dorim nici ca acestea să încarce planeta cu deşeuri, inutil. Acum suntem norocoşi să avem printre noi artişti şi artizani care ne pot oferi alternative sustenabile, mărţişoare create în atelierele lor, în serii mici şi din materiale reciclate sau reciclabile.

În continuare îţi propunem câteva modele de mărţişoare realizate din hârtie în atelierul Chiramó din Cluj-Napoca.

Din file de carte veche s-a născut colecţia de mărţişoare FIBULA, iar din reviste colorate au luat naştere vesele floricele, numai bune de întâmpinat primăvara cu ele. Ghioceii sunt ultimii crescuţi în atelier, din hârtie creponată.

 


O ultimă recomandare pentru un mărţişor prietenos cu oamenii şi cu planeta este colecţia de broşe boeme, ideale pentru artiste, poete, scriitoare, melomane, învăţătoare şi profesoare visătoare. :) Broşele sunt lucrate pe o bază de lemn, decorate cu file de carte sau partituri îngălbenite de vreme, cu monoprinturi sau ştampile botanice.

Vin împachetate frumos, gata de a fi dăruite.

Fiecare piesă este unicat!

La final, te lăsăm cu câteva imagini din atelier.

Pe site vei găsi şi alte modele de mărţişoare precum şi multe alte idei de cadouri sustenabile, pentru femeile importante din viaţa ta.

O primăvară minunată, în armonie cu natura!

Back to blog